Ένα απλο και γρήγορο πιάτο για το καθημερινό μας τραπέζι
Υλικά
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 40 ml (1 σφηνάκι) λευκό κρασί, ξηρό
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
- 12 λιαστές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε ελαφρώς στο λάδι, για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και 120 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα και κάππαρη.
Στο ποτήρι μας ροζέ Ξινόμαυρο.