Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠλήρες γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, έτοιμο σε 20'! Τι άλλο να ζητήσεις...
Υλικά
- 300 γρ. ταλιατέλες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος κομμένο σε μακριές λεπτές λωρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα
- 130 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας από βάζο
- 2 κουτ. γλυκού έτοιμη σάλτσα χαρίσα (πικάντικη και καυτερή σάλτσα, που βρίσκουμε σε βαζάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα) ή 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όσο καυτερό αντέχουμε)
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 130 ml νερό
- 60 ml χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
- λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βράζουμε τιε ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, για περίπου 5 - 6 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Ρίχνουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά και να ξεπαγώσουν. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με τη σάλτσα χαρίσα ή 1 την καυτερή πάπρικα, την καστανή καστανή ζάχαρη και το νερό. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν. Αποσύρουμε, σκορπίζουμε λίγο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.