Φωτογραφία: Έβελυν Φώσκολου
Αποθήκευση για αργότεραΕξαιρετικό έδεσμα που μας έφτιαξε ο Λεονάρδος Ρούσσος είναι η μαϊντανοσαλάτα, σαν ψωμένιο πέστο α λα φραγκοσυριανά.
Υλικά
- 2 φέτες ψωμιού (προτιμότερο μπαγιάτικου) με την κόρα σε λίγο νερό
- 2 σκελίδες σκόρδου
- τα φύλλα από 1 μικρό μάτσο μαϊντανό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- αλατοπίπερο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό. Τις στύβουμε. Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου μαζί με το μαϊντανό στο μούλτι και τα χτυπάμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μουσκεμένο ψωμί. Χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν κρέμα. Αν μας φανεί αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.