Πασπαλίστε, αν θέλετε, το φαγητό με λίγη καβουρδισμένη καρυδόψιχα ή άλλο ξηρό καρπό που σας αρέσει, αντί για τυρί, και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 250 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 10-12 σπαράγγια, καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 60 ml λευκό, ξηρό κρασί
- τα φύλλα από 5 κλωνάρια φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 5 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 2 αβοκάντο (το ένα κομμένο σε κυβάκια, το δεύτερο λιωμένο με το πιρούνι)
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σπανάκι με το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να μειωθεί ο όγκος του. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα σπαγκέτι και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, το λιωμένο αβοκάντο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το αβοκάντο σε κυβάκια και σερβίρουμε.