Κείμενο: Γαστρονόμος
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγκέτι (500 γρ.)
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα κάρδαμου
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, κατά προτίμηση αγουρέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο κοχλάζον νερό. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το κάρδαμο στον πολτοποιητή μαζί με το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις γίνουν τα σπαγκέτι, στραγγίζουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Ένα ωραίο, φρέσκο Chardonnay που δεν έχει περάσει από βαρέλι, είναι η κατάλληλη παρέα γι’ αυτό το απαιτητικό πέστο