Φωτογραφία: Djamel Dine Zitout
Αποθήκευση για αργότεραΤρώμε ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανιτό και με άρωμα από γλυκό λευκό κρασί.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
Για τη σάλτσα:
- 200 γρ. τόνος από κονσέρβα, διατηρημένος σε νερό, στραγγισμένος και θρυμματισμένος
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
- 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες λιαστές, διατηρημένες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε βασιλικό, βάζουμε μαϊντανό)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε το σπαγκέτι αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον τόνο, 1 κουτάλα από το νερό των μακαρονιών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή μι αλαβίδα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και τα ενώνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.