Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια θαλασσινή μακαρονάδα μούρλια, έτοιμη στο πι και φι.
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε και μας αρέσει), ψιλοκομμένες
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 - 3 κουτ. σούπας ελιές πράσινες σε κομμάτια (χωρίς το κουκούτσι)
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- περίπου 200 γρ. σαρδέλες συντηρημένες στο λάδι, καλά στραγγισμένες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα σπαγκέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 40 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για 2 - 3 λεπτά ίσα να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ελιές πράσινες, την κάππαρη και τις σαρδέλες. Ανακατεύουμε με προσοχή να μη διαλυθούν οι σαρδέλες, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.