Εμείς το δοκιμάσαμε με θρυμματισμένη πικάντικη φέτα και το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια 2 εκ.
- 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τα ζυμαρικά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: ένα ωραίο Μerlot.