Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΜύρισε καλοκαίρι κι η θάλασσα έρχεται στο πιάτο μας! Με αυθεντικές καθαρές γεύσεις και στα σύγχρονα κυπριακά πιάτα, όπως ακριβώς στα παραδοσιακά
Υλικά
1 κιλό σουπιές
¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ξυνιστέρι
2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
1 φλ. τσαγιού κρίταμα
Φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα κατεβάσουν. Προσθέτουμε το κρασί, το ζεστό νερό, τα κρίταμα και το πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνει μία ωραία σάλτσα.