Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜερακλίδικες μπρουσκέτες α λα ελληνικά.
Υλικά
- 3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες
- 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο κοπανισμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 χοντρές φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
- 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- αλάτι
- 8 σαρδέλες ψητές, αν μας έχουν περισσέψει από την προηγουμένη (ανοιγμένες στη μέση και καθαρισμένες από το κεντρικό κόκαλο), ή σαρδέλες του κουτιού
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στις αντιστάσεις.
Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το μπούκοβο, το μαραθόσπορο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αλείφουμε με το μείγμα τις φέτες από το ψωμί της αρεσκείας μας. Μοιράζουμε στις φέτες τα ντοματίνια, αλατίζουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά. Τις ξεφουρνίζουμε, γαρνίρουμε τις μπρουσκέτες με τις σαρδέλες και σερβίρουμε.