Η λεμονάτη και μπαχαράτη αλευρόσαλτσα ενώνει γευστικά τα υλικά και δίνει βαρύτητα στο κατά τα άλλα ανάλαφρο τουρλού
Υλικά
- 2 μέτριες σελινόριζες, σε μέτρια καρέ
- 1 μεγάλη πατάτα, σε μέτρια καρέ
- 2 καρότα, σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1½ φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι, κοπανισμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τον αρακά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και 150 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 200 ml χλιαρό νερό και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.