Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΛαχταριστή σαλάτα έτοιμη σε λιγότερο από 15 λεπτά.
Υλικά
- 6 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού (στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις έτοιμες σάλτσες) ή 1 κουτ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 8 - 10 φιλέτα αντζούγιας (από βάζο)
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- αλάτι, πιπέρι (ταιριάζει πολύ το ροζ)
- ψωμί ή παξιμάδια (για το σερβίρισμα)
Διαδικασία
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κατά μήκος είτε με το τον αποφλοιωτή πατάτας είτε με μαντολίνο (εργαλείο ειδικό για αυτές τις δουλειές). Διαφορετικά τα κόβουμε σε κυβάκια ή σε ροδέλες. Τα στρώνουμε σε ταψί σε μονή στρώση, αλατίζουμε ελαφρώς, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού ή με το λευκό βαλσαμικό ξίδι, σκορπίζουμε από πάνω τα φιλέτα αντζούγιας και την κάππαρη, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια.