Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο εθνικό μας τυρί συνδυάζεται μοναδικά με το φθινοπωρινό φρούτο σε μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί και ως ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 2 γαλλικές σαλάτες ή 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
- 1 λόλα πράσινη, χοντροκομμένη
- 1 λόλα κόκκινη, χοντροκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, περασμένο από ψιλό τρίφτη
- 1 τσαμπί σταφύλι, χωρισμένο στις ρώγες του (χωρίς κουκούτσια)
- 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
Για τη βινεγκρέτ
- 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι. Αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος.
Σαλάτα: Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα σαλατικά με το τριμμένο καρότο και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Σκορπίζουμε πάνω τους τις ρώγες του σταφυλιού και τα κυβάκια φέτας. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή σταρένια παξιμάδια.