Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 2 μελιτζάνες (κατά προτίμηση φλάσκες), μεσαίου μεγέθους
- αλάτι, πιπέρι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. απάκι κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 100 γρ. ρόκα (ή άλλο σαλατικό της αρεσκείας μας)
- 100 γρ. ξινομυζήθρα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού, χοντροκομμένα
- ψωμί της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και απλώνουμε στη λαμαρίνα το απάκι. Φουρνίζουμε για 2 - 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να ροδίσουν. Βάζουμε τη ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, σκορπίζουμε τη ξινομυζήθρα και το απάκι και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ψωμί.