Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠικάντικη, χορταστική και πολύ εύκολη στην παρασκευή της, ιδανική για πολυάσχολους καλοφαγάδες.
Υλικά
- 1 μικρό λάχανο, ψιλοτριμμένο
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο (ή μαϊντανό), χοντροκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, σε λεπτές λωρίδες
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20 - 30 ml χυμός λεμονιού
- 2 φιλέτα καπνιστής ρέγκας
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια σαλατιέρα το λάχανο, τον κόλιανδρο, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις προσθέτουμε στη σαλάτα. Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε τη σαλάτα και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τη ρέγκα σε φετάκια και τα σκορπίζουμε στη σαλάτα.
Συνοδεύουμε με: ψωμί
Συμβουλές:
- Φιλέτα καπνιστής πέστροφας βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.
- Διαβάστε εδώ πώς ξαλμυρίζουμε τη ρέγκα.