Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια σαλάτα με άρωμα Χριστουγέννων, έτοιμη στο άψε σβήσε!
Υλικά
- 10 κομμάτια καρυδόψιχας
- 2 χοντρές φέτες κατσικίσιο τυρί (από κορμό) ή τυρί για σαγανάκι της αρεσκείας μας (με διαφορετικό αποτέλεσμα)
- 3 φλιτζάνια ανάμεικτα σαλατικά χοντροκομμένα (από σακουλάκι, για εξοικονόμηση χρόνου)
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι ή μέλι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 3 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ - αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο)
- 1 αχλάδι, σε φέτες
Διαδικασία
Καβουρδίζουμε στο γκριλ του φούρνου τα κομμάτια καρυδόψιχας μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Βγάζουμε τα καρύδια και βάζουμε κάτω από το καυτό γκριλ τις φέτες του τυριού για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλατοπίπερο, τα καρύδια, τα φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα, το αχλάδι και τις φέτες τυριού.