Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα πλήρες γεύμα ή μια εμπλουτισμένη σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι; Η επιλογή δική σας!
Υλικά
- 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι, πιπέρι
- 4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας (έτοιμη, πλυμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ)
- 4 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές από βάζο) κομμένες σε λωρίδες
- 3 βρασμένα αυγά
Για το σερβίρισμα
- λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά (αν μας βρίσκονται)
Διαδικασία
Στρώνουμε 1 μικρό ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά την παρμεζάνα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 150° C στη λειτουργία του αέρα για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν τραγανοί δίσκοι παρμεζάνας. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι βαλσαμικό, αλατοπίπερο, τις λιαστές ντομάτες και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ σε 1 μπολ με την σαλάτα, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα τσιπς παρμεζάνας και λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά.