Απλό, γρήγορο, ελαφρύ, αλλά και πλήρες και χορταστικό. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Υλικά
- 3 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
- 4 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα στα τέσσερα
- 8 αγκιναράκια του κουτιού, διατηρημένα στο λάδι, στραγγισμένα και καλά ξεπλυμένα
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 1/3 ματσάκι μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 8 ελιές της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι από λευκό κρασί
Διαδικασία
Βάζουμε τον αρακά να βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 7-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει όσο τρυφερός θέλουμε. Καλό είναι να μην τον παραβράσουμε, για να παραμείνει τραγανός. Τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Κόβουμε τα αγκιναράκια στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά). Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με τα αυγά και σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα. Συνοδεύουμε με ψωμί, φρυγανιές ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
Συμβουλή: Αγκιναράκια διατηρημένα στο λάδι βρίσκουμε σε πολλά μπακάλικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, χύμα ή σε βαζάκια. Εντελώς ενδεικτικά, σας προτείνουμε τα αγκιναράκια από την Κρήτη «Μανούσος».