Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔροσερή και απολαυστική, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα!
Υλικά
- 3 ώριμες, αλλά σφικτές ντομάτες
- 700 γρ. γλιστρίδα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας, κομμένες σε μικρά κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
Για το ντρέσινγκ
- 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι αγελαδινό
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 μεγάλο ροδάκινο, πολτοποιημένο στο μούλτι και περασμένο από λεπτή σήτα (προαιρετικά)
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τη γλιστρίδα και αφήνουμε μόνο τα φύλλα και τις τρυφερές κορφές. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τη γλιστρίδα, τις ντομάτες και τις ελιές.
Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι τα υλικά, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.