Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΌσπρια, ψάρι και λαχανικά συνθέτουν μια πλούσια και χορταστική σαλάτα.
Υλικά
- 200 γρ. βρασμένα φασόλια (από κονσέρβα), καλά στραγγισμένα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. γλιστρίδα, χοντροκομμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. τόνος κονσέρβας, στραγγισμένος
Για τη βινεγκρέτ
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20 ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση απαλή)
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τη γλιστρίδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
Στο μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από 1/2 λεμόνι, το σκόρδο και τη μουστάρδα, τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία βινεγκρέτ, και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα. Θρυμματίζουμε τον τόνο, τον ρίχνουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.