Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔώστε λίγη προσοχή στο βράσιμο των noodles και σε 15΄θα έχετε ένα ιδιαίτερο φαγητό στο τραπέζι σας.
Υλικά
- 350 γρ. λεπτά ρυζομακάρονα
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- χυμό από 1 λάιμ
- 1 κουτ. γλυκού πάστα γουασάμπι (πάστα από ένα είδος γιαπωνέζικου καυτερού χρένου - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα ασιατικά προϊόντα) ή 1 κουτ. γλυκού χορσράντις (κοντιμέντο με χρένο - στα σούπερ μάρκετ) ή μερικές σταγόνες ταμπάσκο (με άλλο αποτέλεσμα)
- 1 - 2 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο (ανάλογα με τα γούστα μας)
- 2 κουτ. σούπας σόγια σος
- 300 γρ. τόνο κονσέρβας
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού σχοινόπρασο (αν βρούμε) ή άνηθο
- 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
Για το σερβίρισμα:
- σόγια σος (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βράζουμε τα ρυζομακάρονα για όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρώς με τρεχούμενο νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, το χυμό από 1 λάιμ, την πάστα γουασάμπι ή τη χορσράντις ή το ταμπάσκο, το τζίντζερ και τη σόγια σος. Ενώνουμε το μείγμα με τα ρυζομακάρονα. «Σπάμε» σε μικρότερα κομμάτια τον τόνο και τα προσθέτουμε στα νουντλς μαζί με το σχοινόπρασο ή εναλλακτικά τον άνηθο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα σόγια σος, αν θέλουμε.