Υλικά
300 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα, και κομμένα σε κομμάτια 3-4 εκ. (Κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. «Ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στελέχους για να απομακρύνουμε τις ίνες, φροντίζοντας να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές)
350 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες της αρεσκείας μας, χοντροκομμένες
60 γρ. σταφίδες μαύρες, κορινθιακές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 μάτσο φρέσκος δυόσμος
1/3 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
120 γρ. κεφαλοτύρι, σε φλοίδες
Για τη σάλτσα
70 ml ελαιόλαδο
20 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 - 5 ίνες κρόκου Κοζάνης (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε το μαυροκούκι και το τυρί και σερβίρουμε.