Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔυναμωτικό, γευστικό και πλούσιο πρωϊνό με φρέσκα φρούτα και πλιγούρι.
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι ψιλό
2 κουτ. σούπας μαύρες κορινθιακές σταφίδες
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα χοντροσπασμένα
1 κουτ. σούπας κουκουνάρια
1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
1 αχλάδι, κομμένο σε κύβους
1 μικρή μπανάνα, σε ροδέλες
1-2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3-4 σταγόνες ανθόνερο
4 φλιτζ. τσαγιού κατσικίσιο γάλα (ή αγελάδας)
Μυστικά
Αντί για αχλάδι και μπανάνα, μπορούμε να βάλουμε ό,τι φρούτο μας αρέσει και είναι στην εποχή του.
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Η διαδικασία έχει συνήθως ως εξής: Το ξεπλένουμε καλά, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Όταν πιει τα υγρά και φουσκώσει –θέλει περίπου 15-20 λεπτά– το στραγγίζουμε από τα παραπανίσια υγρά.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε, χωρίς λιπαρή ουσία, τα αμύγδαλα, το κουκουνάρι και το φιστίκι για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, με τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, το αχλάδι, την μπανάνα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το ανθόνερο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
Συνοδεύουμε με το γάλα σε φλιτζάνι για να το προσθέσουμε τελευταία στιγμή. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.