Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ δοσολογία των υλικών είναι για 2 άτομα ως κυρίως πιάτο ή για 4 ως συνοδευτικό.
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ψιλό πλιγούρι
- 600 ml νερό
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο ή ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορους καθαρισμένους
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το πλιγούρι, το νερό, το κύμινο και την κανέλα. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες, το δυόσμο και το δεύτερο κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.