Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια σαλάτα για τους λάτρεις των γεύσεων εξ Ανατολής. Έτοιμη σε 15΄.
Υλικά
- 4 φέτες χαλούμι (περίπου 350 γρ. συνολικά)
- αραβικές πίτες, για το σερβίρισμα
Για το χαλούμι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού τσίλι ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Για τη σαλάτα
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, χοντροκομμένα
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 - 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, το τσίλι, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε με το μείγμα 4 μεγάλες φέτες χαλούμι.
Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα, προσθέτουμε από 1 φέτα ψητό χαλούμι και σερβίρουμε με ζεστές αραβικές πίτες.