Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΚαλοκαιρινά μπριζολάκια έτοιμα σε μόλις 20΄!
Υλικά
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο, κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
- χυμό από 1/2 λάιμ
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- λίγο μαυροκούκι (αν έχουμε)
Διαδικασία
Αλείφουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο, με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Ψήνουμε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει όπως το θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μια σαλατιέρα το αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το χυμό λάιμ και τον κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το μαυροκούκι (αν έχουμε) και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε πλάι στα πικάντικα μπριζολάκια.