Και στο ποτήρι μας ένα Chardonnay!
Υλικά
1 κοτόπουλο μέτριο, κομμένο σε παϊδάκια (από τον κρεοπώλη μας)
1 μέτριο κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
4 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 6 κομμάτια
20 γρ. σουσάμι, κοπανισμένο
2 κoυτ. σούπας καπνιστή πάπρικα ή γλυκιά
60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
30 ml χυμός λεμονιού
50 ml σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα παϊδάκια και τα απλώνουμε σε μεγάλο ταψί μαζί με το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Με το χέρι μας ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν από το μείγμα και τα απλώνουμε σε μία επίπεδη στρώση, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο όπως μας αρέσει.