Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Ερρίκος Μηλιώρης
Αποθήκευση για αργότεραΈνα σαλατοφαγητό, εύκολο, χορταστικό και άκρως απολαυστικό.
Υλικά
- 1 μάτσο γλιστρίδα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη με το χέρι
- 700 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα
- 1 αγγούρι, βιολογικό, ακαθάριστο (ή συμβατικό, καθαρισμένο) και κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μικρά καρέ
- 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μισές ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, σφιχτοβρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 8 ελιές Καλαμών ή θρούμπες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας λευκό κρασόξιδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Για να το ελέγξουμε αυτό, τις τρυπάμε με ένα λεπτό μαχαίρι ή με ένα ξύλινο σουβλάκι -πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε στη χύτρα.
Όση ώρα βράζουν οι πατάτες, κάνουμε την προετοιμασία των υπολοίπων υλικών, πλυσίματα, ψιλοκοψίματα κ.λπ.
Μόλις γίνουν οι πατάτες, φροντίζουμε να τις βγάλουμε από το νερό και να τις αφήσουμε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορέσουμε να τις πιάσουμε και να τις ξεφλουδίσουμε. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους τους οποίους βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Αλατοπιπερώνουμε αμέσως για να νοστιμίσουν, προσθέτουμε τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι και τη φέτα. Ανακατεύουμε απαλά, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, γαρνίρουμε με τις ελιές και τα αυγά και σερβίρουμε.