Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΟι παπαρδέλες είναι ένα ιδιαίτερο ζυμαρικό που αξίζει να εντάξουμε στην διατροφή μας. Πλούσιο γεύμα, έτοιμο σε μόλις 15'!
Υλικά
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 30 ml κρασί λευκό ή ροζέ
- 100 γρ. ρόκα, χοντροκομμένη
- 150 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, θρυμματισμένα
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κουκουνάρι για περίπου μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη ρόκα, τη γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, το θυμάρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.