Για την 11η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Υλικά
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 10 καρδιές αγκινάρας (από βάζο)
- 5 λεπτές φέτες μπέικον, σε ψιλά καρέ
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε το σκόρδο, κόβουμε στη μέση τις ντομάτες, τις ζουλάμε με το χέρι για να φύγουν τα πολλά υγρά και τα σπόρια και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια. Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κουταλιές λάδι. Μόλις μαραθούν λίγο, ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις ντομάτες και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις παπαρδέλες, τις οποίες έχουμε στο μεταξύ σουρώσει, μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά αλλά με προσοχή για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά και σερβίρουμε στα πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.