Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 σπιτική βάση για πίτσα διαµέτρου 30 εκατοστών ή έτοιµη νωπή που βρίσκουµε στα ψυγεία των σούπερ µάρκετ
- 1-2 κουτ. σούπας καλαµποκάλευρο
- 190 ml σάλτσα ντοµάτας
- 1 κουτ. σούπας τριµµένη παρµεζάνα
- 60 γρ. µοτσαρέλα, ψιλοκοµµένη
- 30 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες, κοµµένο σε µικρά κοµµάτια
- 1 ντοµάτα, κοµµένη σε λεπτές φέτες
- 3 κοµµένα φύλλα βασιλικού
- 4 µικρές καρδιές αγκινάρας, διατηρηµένες σε λάδι, στραγγισµένες και κοµµένες σε τέταρτα
- 4 λευκά µανιτάρια, κοµµένα σε φέτες
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριµµένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240° C (σκάλα 9 στο γκάζι). Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τη βάση για πίτσα. Καλύπτουµε την επιφάνεια µε τη σάλτσα ντοµάτας και πασπαλίζουµε µε την παρµεζάνα.
Χωρίζουµε την πίτσα, νοητά, σε τέταρτα και απλώνουµε διάσπαρτη τη µοτσαρέλα πάνω στα δύο απέναντι τέταρτα. Απλώνουµε τα κοµµάτια προσούτο πάνω από ένα από αυτά και τις φέτες ντοµάτας πάνω στο άλλο. Αλατίζουµε ελαφρώς την ντοµάτα και πασπαλίζουµε από πάνω τον βασιλικό. Τοποθετούµε τις αγκινάρες στο τρίτο τέταρτο και στη συνέχεια τα µανιτάρια στο τελευταίο τέταρτο. Πασπαλίζουµε µε ρίγανη αυτά τα δύο τµήµατα.
Ραντίζουµε µε ελαιόλαδο την πίτσα και την ψήνουµε για 12-15 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει.