Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤι λέτε, να καθιερώσουμε την Πέμπτη ως μέρα για πίτσα; Πείτε μας τη γνώμη σας εδώ ή στο facebook.
Υλικά
- 4 μεγάλες φέτες από ψωμί της αρεσκείας μας
- 2 μικρά κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 2 μικρά καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού (ή άνηθου ή άλλου φρέσκου μυρωδικού), ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας πάστα ελιάς, μαύρη ή πράσινη
- 8 λεπτές φέτες πικάντικο κασέρι ή πικάντικη γραβιέρα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε τα δύο τριμμένα λαχανικά σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά τα στύβουμε με τα χέρια, τα μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και ρίχνουμε πιπέρι και το ψιλοκομμένο μυρωδικό. Ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με την πάστα ελιάς. Στρώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού το μείγμα καρότου - κολοκυθιού και σκεπάζουμε με 2 φέτες τυρί. Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.