Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΛέγεται ότι αυτή η κλασική πίτσα επινοήθηκε το 1889 από τον Raffaele Esposito προς τιµήν της βασίλισσας Μαργαρίτας. Η βασίλισσα είχε ακούσει τόσα για τις µυθικές πίτσες της Νάπολης, ώστε, όταν επισκέφτηκε την πόλη, ζήτησε να δοκιµάσει µία.
Υλικά
- 1 βάση για πίτσα διαµ. 30 εκ. ή έτοιµη, νωπή που βρίσκουµε στα ψυγεία των σούπερ µάρκετ
- 1-2 κουτ. σούπας καλαµποκάλευρο
- 190 ml σάλτσα ντοµάτας
- 150 γρ. µοτσαρέλα, σε ροδέλες
- 9 µικρά φύλλα βασιλικού
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240° C (σκάλα 9 στο γκάζι). Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τη βάση για πίτσα. Καλύπτουµε την επιφάνεια µε τη σάλτσα ντοµάτας. Προσθέτουµε διάσπαρτη τη µοτσαρέλα και τον βασιλικό και περιχύνουµε µε το λάδι.
Την ψήνουµε για 12-15 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει. Τη βγάζουµε από τον φούρνο και αλείφουµε την περιφέρεια µε λίγο ακόµα ελαιόλαδο, πριν σερβίρουµε.