Μυρωδάτη και πανεύκολη μακαρονάδα, με απλά υλικά και υπέροχη γεύση.
Υλικά
500 γρ. πένες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
15 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυστικά
Μπορούμε, αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε τη φέτα με μια ξινομυζήθρα, ένα ανθότυρο ή ένα βουτυράτο μανούρι.
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.