Για την 27η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ελένης Πατουσιά.
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- τα φύλλα από 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε καλά μανάβικα και σε φυτώρια)
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2-3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βράζουμε τις πένες al dente (συνήθως 1-2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο). Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουόκ) το βούτυρο και ρίχνουμε τα σκόρδα να το αρωματίσουν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Προσέχουμε να αποσύρουμε τα σκόρδα πριν προλάβουν να καούν! Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε και το μπέικον, αν το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμα. Στο μεταξύ οι πένες έχουν βράσει, οπότε τις σουρώνουμε προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τν παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.