Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Ένα γρήγορο πιάτο με ζυμαρικά και ελληνικές γεύσεις που μοσχομυρίζουν Μεσόγειο.
Υλικά
- 500 γρ. (1 πακέτο) πένες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές (ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες σε κομμάτια)
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Οταν είναι έτοιμα κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.