Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραEύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες οι πένες με κατσικίσιο τυρί και ζουμερά σύκα, έτοιμες σε μόνο 10 λεπτά!
Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) πένες
30 ml ελαιόλαδο
4 σύκα, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας
1 κουτ. σούπας βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας καρύδια, χοντροσπασμένα
200 γρ. κατσικίσιο τυρί της αρεσκείας μας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις πένες με κατσικίσιο τυρί και σύκα, πρώτα, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε, κρατώντας 100 ml νερό από αυτό όπου έβρασαν.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα σύκα και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ρόκα και το βαλσαμικό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τις πένες με το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί, τα σύκα και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε τις πένες με κατσικίσιο τυρί και σύκα και σερβίρουμε.