Στο ποτήρι μας, μια αρωματική Μαλαγουζιά.
Υλικά
500 γρ. πένες
400 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
150 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένη
Για το πέστο
1/2 σκελίδα σκόρδο
15 γρ. φύλλα βασιλικού
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
20 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε έναν πολυκόφτη πολτοποιούμε καλά όλα τα υλικά για το πέστο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το σκόρδο, τις γαρίδες και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το σκόρδο. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.