Κείμενο: Περικλής Κοσκινάς
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣκαρώνουμε στα γρήγορα μια νόστιμη γκουρμέ ομελέτα.
Υλικά
- 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 60 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, καλά πλυμένα
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φιλέτο από καπνιστό χέλι ή πέστροφα, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε τα 30 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν και να μειωθεί ο όγκος τους. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το χέλι, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, και το αδειάζουμε στο μπολ με το σπανάκι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα από την κάτω πλευρά και να αρχίσει να πήζει η επιφάνειά της. Απλώνουμε στη μισή ομελέτα το μείγμα με το σπανάκι και το χέλι, διπλώνουμε με την άλλη πλευρά και καλύπτουμε το μείγμα. Βγάζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και σερβίρουμε με ψωμί.
Στο ποτήρι: Δύσκολο οινικά πιάτο, θα βρει τον σύντροφό του σε ένα δυναμικό σαντορινιό Ασύρτικο, ιδανικά σε ένα Νυχτέρι.