Αφράτη ομελέτα που θα γεμίσει τις μπαταρίες μας.
Υλικά
- 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκων μυρωδικών (ό,τι έχουμε, π.χ. βασιλικός, μαϊντανός, δυόσμος, άνηθος, ρίγανη κ.ά.), ψιλοκομμένα
- 70 ml ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκύθια, ψιλοτριμμένα και καλά στυμμένα με τα χέρια
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά, τα κολοκύθια, το γιαούρτι και αλατοπίπερο.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά. Μετά μετριάζουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας κάθε τόσο για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, σουρώνουμε σε ένα μπολάκι το λάδι και βάζουμε 2 κουτ. σούπας από το ίδιο λάδι στο τηγάνι, το οποίο βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο μείγμα αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον στο ζεστό τηγάνι.
Οταν γίνει και ροδίσει ελαφρώς η ομελέτα από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα), τη γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει και η άλλη πλευρά ή συνεχίζουμε το ψήσιμό της στο γκριλ του φούρνου για περίπου 6 - 7 λεπτά. Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, τότε το καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο και μετά φουρνίζουμε. Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου με γιαούρτι.