Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα γρήγορο και χορταστικό πιάτο, αντί ντάκου.
Υλικά
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κρίθινα παξιμάδια
- 50 γρ. λαδοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, χοντροκοπανισμένο
- μερικά φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χοντροκομμένα (ή λίγο ξερό δυόσμο, κοπανισμένο).
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λαδοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), το κουκουνάρι, και το μυρωδικό που επιλέξαμε.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση οριζοντίως, τις βάζουμε σε μικρό ταψάκι, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα τυριού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε για 5 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.
Παίρνουμε τα παξιμάδια, τα βρέχουμε με νερό ελαφρώς, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρουμε τις ντομάτες με τα παξιμάδια.