Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 4 μεγάλες, ώριμες αλλά σφιχτές, ντομάτες
- ελαιόλαδο
- 280 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ρίγανη ξερή, τριμμένη
- σταγόνες από ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε 4 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες σε χοντρές ροδέλες και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.
Τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου σε μονή στρώση και τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά στη μεσαία σκάλα του φούρνου. Κόβουμε 280 γρ. κατσικίσιο τυρί σε χοντρά κομμάτια. Σερβίρουμε τις ντομάτες στα πιάτα, μοιράζουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, λίγη ρίγανη ξερή, τριμμένη, και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες από ξίδι βαλσαμικό.
Συνοδεύουμε με: πράσινη σαλάτα (ρόκα, λόλα και φριζέ), παξιμάδια και, αν θέλουμε, με κάποιο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας.