Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣτρώσε τραπέζι, σε ένα τέταρτο τρώμε...
Υλικά
- 500 γρ. νιόκι
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (κατά προτίμηση Πηλίου, πικάντικα), κομμένα σε ροδέλες
- 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες, ή λίγο μπούκοβο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 - 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά της αρεσκείας μας (βασιλικό, δυόσμο ή μαϊντανό)
Διαδικασία
Βράζουμε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και, όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε κρατώντας 50 ml από το νερό όπου έβρασαν.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (χωρίς λάδι) και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν. Πετάμε το περισσότερο από το λίπος που θα βγάλουν τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τις πιπερίτσες τσίλι, ή λίγο μπούκοβο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε και τα νιόκι με το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με μυρωδικά της αρεσκείας μας και μοιράζουμε στα πιάτα.
Στο ποτήρι: Ένας ενισχυμένος οίνος με αρώματα οξείδωσης που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν το χωριάτικο λουκάνικο, όπως ένα Sherry Oloroso ή ένα αρωματικό λευκό που θα δέσει με τα μπαχαρικά της συνταγής, όπως το Gewürztraminer. Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Ξινόμαυρο, που θα παντρέψει την αρωματική ένταση με τη φρουτένια φρεσκάδα που τόσο έχει ανάγκη αυτό το πιάτο.