Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα πλούσιο πιάτο με ζυμαρικά είναι ό,τι πρέπει για το ξεκίνημα της εβδομάδας.
Υλικά
- 250 γρ. φρέσκα νιόκι
- 100 γρ. μπέικον, σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 80 γρ. γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
- 2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία
Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι (ιδανικά κατάλληλο και για το φούρνο) σοτάρουμε, χωρίς λάδι, σε δυνατή φωτιά το μπέικον, για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Προσθέτουμε τα νιόκι, το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί, και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τότε τυλίγουμε το χερούλι του με αλουμινόχαρτο (2 - 3 φορές) και βάζουμε το σκεύος στο γκριλ, ώστε να γκρατιναριστεί το φαγητό για περίπου 3 - 4 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό.
Συμβουλή: Νιόκι βρίσκουμε συσκευασμένα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ή φτιάχνουμε τα δικά μας.