Τα μύδια ήταν δώρο της θάλασσας από τα λίγα
Υλικά
- 30 μεγάλα μύδια φρέσκα, με το κέλυφος, κλειστά (πετάμε όσα είναι λιγάκι ανοιχτά)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια. Τα βάζουμε σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα, χωρίς υγρό ή λάδι, την κλείνουμε με το καπάκι της και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι τα κελύφη να ανοίξουν. Ανοίγουμε το καπάκι, ελέγχουμε αν άνοιξαν όλα τα μύδια και πετάμε όσα δεν άνοιξαν. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό, την πιπεριά, τη φέτα, τη ρίγανη και πιπέρι, μετριάζουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να ζεσταθούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε σε πιατέλα, μαζί με τα ζουμιά, και σερβίρουμε αμέσως συνοδεία ψωμιού.