Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότερα∆εν θα χρειαστείτε παραπάνω από 10 λεπτά γι’ αυτό το συνοδευτικό, που µπορεί να καταναλωθεί και ως σαλάτα. Προσθέστε λίγο καρότο, φρέσκο κρεµµυδάκι ή φασολάκια.
Υλικά
- 350 γρ. κινέζικο µπρόκολο ή µπρόκολο, σε µπουκετάκια
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
- 1 κουτ. σούπας oyster sauce* (σάλτσα στρειδιού)
- 1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας
Διαδικασία
Ζεµατίζουµε το µπρόκολο σε βραστό αλατισµένο νερό για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουµε καλά.
Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το µπρόκολο, τη µισή σάλτσα στρειδιού και τη σάλτσα σόγιας. Σοτάρουµε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι µόλις να µαλακώσουν τα κοτσάνια. Περιχύνουµε µε την υπόλοιπη σάλτσα στρειδιού. Τρώγεται ως σαλάτα, ως συνοδευτικό για ψητά ή αχνιστά πουλερικά, κρεατικά ή ψαρικά ή ως κύριο µε ρύζι ή noodles.
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.