Επιμέλεια: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 4 τορτίγιες
- 4 φιλέτα ψαριού (πέρκα ή μπακαλιάρος κ.λπ.) περίπου 150 γρ. το ένα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού ή 1 βαζάκι έτοιμο γουακαμόλε (σάλτσα από αβοκάντο, λάιμ, κρεμμύδι, τσίλι και μπαχαρικά - σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και ντέλι)
- 200 γρ. ντοματίνια
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μπούκοβο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα τα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα - γκριλιέρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
Παίρνουμε το έτοιμο πέστο βασιλικού ή το γουακαμόλε και απλώνουμε από 1 - 2 κουτ. σούπας στις τορτίγιες. Από πάνω μοιράζουμε τα φιλέτα ψαριού (κομμένα αν είναι πλατιά), προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα και τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολά.
Συνοδεύουμε με: Πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας ή σαλάτα με ντοματίνια και βασιλικό.