Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες βραστές ή τηγανητές.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους μεγέθους μπουκιάς
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή δυόσμου ή μαϊντανού – με διαφορετικό το καθένα αλλά εξίσου ταιριαστό και νόστιμο αποτέλεσμα), ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα το πολύ για 1 λεπτό, ώστε να μη μαυρίσει και πικρίσει, σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μείνει με το λάδι του. Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι: είναι έτοιμο όταν δεν υπάρχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του. Αν σωθούν τα υγρά και το κοτόπουλο δεν έχει γίνει, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, ζεστό κατά προτίμηση, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το μέλι, το μυρωδικό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κάνουμε ένα γερό ανακάτεμα και αποσύρουμε.
Συνοδεύουμε με: Ένα απλό πιλάφι με ρύζι της αρεσκείας μας, βραστές ή τηγανητές πατάτες και έχουμε ένα χορταστικό, υπερπλήρες γεύμα.