Κείμενο: Γαστρονόμος
Μια πρωτότυπη πίτσα, με μείγμα σπανακιού-αυγών στην επιφάνεια. Ένα νοστιμότατο, πλήρες γεύμα.
Υλικά
Υλικά
- 1 έτοιμη βάση για πίτσα (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 1 κιλό σπανάκι (έτοιμο, καθαρισμένο), ψιλοκομμένο
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
- 4 αυγά
- 150 γρ. μπλε τυρί (ή φέτα, με άλλο αποτέλεσμα) θρυμματισμένο
- τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια βασιλικό, ψιλοκομμένα (εναλλακτικά, βάζουμε άνηθο)
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά το σπανάκι, το κρεμμύδι (αφήνουμε μερικές ροδέλες στην άκρη) και το δεντρολίβανο για 10 λεπτά, να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το τυρί, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μείγμα σπανακιού και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Ακουμπάμε τη βάση της πίτσας σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα σπανακιού. Σκορπίζουμε από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού που αφήσαμε στην άκρη και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει η ζύμη.