Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΦοβερό, καθημερινό γεύμα, έτοιμο σε μόλις 20'!
Υλικά
- 100 γρ. τσορίθο (πικάντικο ισπανικό λουκάνικο - σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli) ή χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας σε λεπτές φέτες
- 350 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας από βάζο (διαλέγουμε όποια μας αρέσει)
- 400 γρ. κόκκινα φασόλια, έτοιμα βρασμένα από κονσέρβα, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη (ή όσο θέλουμε)
- 1/2 - 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- αλάτι
- 100 ml νερό
Για το σερβίρισμα
- λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου και γιαούρτι
Διαδικασία
Κόβουμε το τσορίθο ή το χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τα κόκκινα φασόλια, το τσίλι ή την καυτερή πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σκορπίζουμε λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου και γιαούρτι.